Winter wonderland

Ja, men det var inte något winter wonderland när vi åkte upp,precis, men sen började det snöa på fredag kväll och sen snöade det och gör det fortfarande har jag hört. Vi kom upp till stugan vid halv 11 på torsdagen och sen fick vi bära allt upp för backen. Puhhh, det var ingen lätt match precis. Men klara blev vi och sen var det bara att elda tills spisen glödde för burr vad kallt det var. Klockan två gav vi upp och gick och lade oss. På fredagen så var vi inte till den lokala byn Rättvik och handlade lite mat och framför allt viiiiin. Grannen kom upp och satte in en kupéfläkt för att försöka tina upp vattenledningen. För om vi hade tur så hade det bara frusit under diskbänken. På kvällen så tittade vi på Let´s dance och drack vinet. Då kom vi på att vi gjort en dunder miss. Vi hade inte köpt nått snax. Men men, vin gick bra det med. Nu var det inte kallt i stugan längre precis. Hade ju eldat hela dagen. Nu började det likna tropisk värme. hahaha. På lördagsförmiddagen så kom grannen upp igen för att sätta på vattnet, men icke då!! Sån tur att det var under diskbänken hade vi inte. Så våra drömmar om att få tvätta håret gick i kras. Sen åkte vi in till Rättvik igen. För vattnet och frukostbrödet hade ju tagit slut. På kvällen så lyxade vi till det med ryggbiff, klyftpotatis, beasås och så mera vin förstås. Sen började körslaget med ingen av oss tittade väll så mycket på det. För jösses vad det pladdrades. Tur att det gick i repris =) Och så hade vi rättat till vårat misstag från dagen innan och köpt ost, kex och vindruvor. På söndagen gjorde vi inte så mycket. Vi gick upp, tittade på tv, städade och diskade, sen gick  vi en promenad innan vi skulle sitta flera timmar i bilen. Gick upp för en lång backe och pulsade i orörd snö. Så på halva vägen så satte vi oss i snön och gjorde varsin snöängel. Sen grävde vi fram bilen under all snö och packade den och åkte. Var lite jobbigt att köra första biten. Det var halt och snöigt. Men det gick bra. Efter några timmar så lämnade jag av Hanna i ledinge och åkte sista biten hem. Det var lite tråkigt att åka ifrån alla snö och komma hem till snöslasket. Men borta bra men hemma bäst!!

Det är såååååå skönt att åka bort. Komma bort från alla måsten ett tag. Bara göra ingenting. Varför åker man inte dit oftare. Den står ju där obebodd dom flesta veckorna om året. Och nästa gång tar vi med oss några till upp. Det finns fler som skulle behöva åka iväg och göra ingenting. =)


Hej svejs!!





Stugan i vinterskrud




Öppna spisen




Där var bilen!!!!




Ost, kex, vin och vindruvor

Några små funderingar

- Om man klonar en sjörövare, får man en piratkopia då?


- Varför heter det rusningstrafik när trafiken står stilla?


- Om det är förbjudet att dricka sprit och köra bil varför vill dom se körkortet när man handlar sprit och varför har   krogarna parkeringsplatser?

- Vems ide var det att stoppa in ett s i ordet läspa?

- Varför kallas det biljard när det bara finns 15 bollar på bordet?

- Varför finns det bara ett konkurensverk?

- Att skapa en rökavdelning på en restaurang, är inte det lite som att skapa en särskild kiss-zon i en pool?

- Varför trycker man hårdare på kontrollen när batterierna håller på att ta slut?


Ute på hal is

Hejsan svejsan! I går var det min första arbetsdag på 3 veckor. Kändes lugnt. Men nu har jag måndags ångest. I morgon jobbar jag ju inte själv. BLÄÄÄÄÄÄ! I fredags kollade jag på TV hemma hos mamma och sen åkte jag till Finsta och socialiserade lite med Emelie, Magnus, Hanna, Lasse, Cissi, Johnny och Anna. Sen var det ju en och annan hund i lägenheten också kan man säga =). Sova 2 timmar, sen var det bara att gå upp.

På lördagen var jag lite trött på jobbet kan man säga men det gick. Tog en powernap när jag kom hem, sen hopade jag in i duschen och åkte iväg till ledinge där vi drack lite vin och åt en jätte god tårta som Hanna hade bakat och somnade framför en film i soffan.

Idag har vi varit nere vid sjön i Ledinge och åkt Rallybil på isen. Trodde det skulle vara jätte läskigt men det var inte så farligt. Fanns ju liksom inte så mycket att köra in i och isen var 4,5 dm tjock och föraren hade kört rally i typ 20 år. Bilen var gul och lät väldigt mycket. Fick en avancerad och detaljerad förklaring om varför den gjorde det men eftersom jag inte kan så mycket så kommer jag bara ihåg att det berodde på för mycket bensin i motorn eller nått sånt. Sen var det korvgrillning och en av pojkarna gjorde ett försök att köra med odubbade vinterdäck på isen. Gick sådär kan man väll säga, inte så fort. Men bilen var fin iaf. Tog en promenad tillbaka till huset med Vegas. 

Sen måste jag bara säga hur äckligt det är med överkokta snabbmakaroner, det är skit äckligt!!!

Pussigull


Back to work

Idag har jag faktiskt gjort lite nytta. Jag har rensat handfatets avlopp på toaletten. Har dragit ut på det väldigt länge dels för att det är ganska så äckligt för att jag vet att det inte bara var min smuts där i och dels för att jag var orolig för att jag inte skulle få ihop det rätt igen. Eller mer för att det skulle börja läcka. Det har nämligen hänt förut. Då drog jag ihop en koppling lite för hårt så att den sprack. OOOPS!!!! Men nu är det gjort. 

Så var det fredag igen då. I morgon är det back to work igen. Kommer inte få någon fet lön i februari direkt, hua.


Ciao

Dalarna here we come

Jaha, vi har bestämt nu att vi åker till Dalarna och Rättvik nästa helg iaf. Något vatten finns ju inte, men det löser sig. Vi kör med torrschampo och papptallrikar. Sen åker vi till Borlänge och badar om vi känner oss alldeles för skitiga. Det löser sig, bara vi får åka bort ett tag så kan vi stå ut med det mesta.
 
Nu börjar förkylningen ge med sig och bihålorna mår lite bättre. (Har bara snytit mig två gånger idag. Hihi.) Den ända som protesterar lite är min mage, det var verkligen en dunder kur. Jaja bara 6 dagar kvar.

Sen måste jag bara berätta. Nu har jag 4 nätter i rad lagt mig i sängen exakt kl. 00.00 och inte med flit. Vad betyder det? Börjar bli lite scary. Så i kväll ska jag gå och lägga mig tidigt så jag omöjligt kan göra samma sak ikväll igen.


Bye bye

Sjukskriven

Måste bara börja med att ge lite beröm till vårdcentralen i Norrtälje Kom dit kvart över 11 som jag skulle. Fick komma in med en gång. Läkaren ställde några frågor och tittade lite i näsan, konstaterade att det var bihåleinflammation och skrev ut kåvepenin och rinexin sen kunde jag åka därifrån. Tog väll ca en kvart. Jag är van vid vårdcentralen i Rimbo där man fick räkna med att vara där i minst 2 timmar fast man hade en tid. Vänta på att få komma in för att dom var försenade, sen fick man vänta vid labbet för att ta ett blodprov, sen fick man vänta på att få komma in igen. Helt värdelöst. Men men. Nu bor jag ju inte där längre så jag slipper gå dit. Har alltså fått bihåleinflammation. Går nu på en dunder kur med penecilin. 6 st piller om dagen och sen fick jag rinexin som är avsvällande så att jag kan sluta med nässpray. Så nu är jag sjukskriven en vecka till. Lite dubbla känslor om det faktiskt. Skönt och slippa jobba men man blir ju inte rik på att gå hemma och det blir fruktansvärt långtråkigt.

I fredags var vi på krogen, det var extremt lugnt ( för vissa iaf ;) ) vi drack lite vin hos Hanna sen kom Emelie och hämtade oss och vi åkte till Sandra. Sen åkte vi in till på G och där drack jag en cider det var allt. På lördagen var jag barnvakt hela dagen, det gick utmärkt bra. Lite syskon bråk men det är inte ovanligt. På söndagen så åkte jag till Täby och träckte Inga, kallt var det. Det gick väll okey, hon klarade tiden precis.  


Great song


.




Each day is a gift, not a given right




Lill prinsen

Här är lillplutten Gallahad när han vann i söndags på Täby. FIN VA?



Ett steg framåt

Jaha inga andningssvårigheter inatt. Skönt! Men jag vaknade flera gånger av hostattacker. Men kunde somna om igen snabbt. Har ett helt apotek på bordet. Hostmedicin gånger två, nässpray och brustabletterna jag fick av Sandra. Sen får vi inte glömma rullen med toalettpapper. Börjar känna mig som han i reklamen, han som sitter på kontoret och drunknar i näsdukar. Måste bli frisk på fredag, har lovat att vara barnvakt på lördag och jag måste definitivt vara frisk till på söndag. Då är det race på Täby och jag har lovat att träcka Inga. Hon ska kvala. Äntligen.....Fin tjejen!!!
Nu ska jag dricka en kopp te med honung till och sen lägga mig på soffan och vila.  

See ya next time...




Andningsnöd

Inatt hade jag den värsta natten i hela mitt liv. Tog lite hostmedicin och somnade vid halv 1 och vaknade första gången kvart över 1 och hostade så jag höll på att spy. Tog lite mer hostmedicin och lyckades somna om. Sen vaknade jag igen vid 4 tiden och då kändes det som att de satt en elefant på bröstet och halsen var full av slem och det släppte inte trots att jag återigen hostade så jag höll på att spy och det sved och värkte i halsen något för j*vligt, inget vanligt halsont, jätte konstigt. Tog ännu mera hostmedicin och vandrade omkring i huset i en timme ungefär. Tillslut lyckades jag somna om. Men slemtrycket i bröstet hade fortfarande inte släppt riktigt. Vaknade vid 8 tiden av ännu en hostattack. Tror att jag ska ta och sova i Andersvedja i natt för jag var väldigt nära att ringa en ambulans inatt. Fick lite panik faktiskt. Nu har jag tagit ännu mera hostmedicin och en slemlösande tablett som man lägger i vatten. Sen har mamma varit på apoteket och skulle höra med dom om dom hade något bra och så ska jag få nått slemlösande av Sandra som hon hade hemma. Så nu vore det väll själva f*n om det inte har släppt till i kväll. Febern är iaf borta. Det är ju alltid något.

Host host....



Planerna gick i kras!!!

Våra planer har gått i kras. Min pappa ringde mig idag och talade om att vattnet uppe i stugan i Rättvik har frusit. Så nu kan vi inte åka dit. Skit också. Men som sagt stugan finns kvar och vi får ta och åka dit i vår i stället. Då är det lite varmare om rumpan att gå på dasset också. haha. Men det hade varit en lagom tripp. Men men. Vi får hitta på nått annat istället. Nu är vi ju lediga båda två och jag är i stort behov av att få komma bort i några dagar. Så nu ska jag ta och gå igenom min bekantskapkrets och se om jag kan komma på någon som har en stuga att låna ut någonstans. Om inte annat så får vi väll ta och åka på en kryssning då.


Seee yaaaa......

Då var det 2009 då

Jaha då va nyårsafton över också då..snart är det tillbaka till vardagen efter en veckas ledigt. Men om jag inte piggar på min till i morgon så blir det nog några dagar hemma till för mig. Känns sådär faktiskt. Hade varit skönt att få börja jobba lite. Det blir så ensamt här hemma på dagarna.

Nyårsafton på Silja Galaxy då. Det var toppen. Åkte till Hanna och Lasse till 12. Då va det bara gotlänningarna hemma, Hanna, Lasse, Sebbe och Sofie hade åkt till Norrtälje för att handla lite. Lasse kom nämligen inte i sina kostymbyxor. Haha det ryktet spred sig snabbt. Sen bar det av in till stan och jösses vad bråttom det blev helt plötsligt. men alla hann. Problemet var bara att när bussen kom så var den proppfull. Så vi fick inte åka med. Tur att vi va ute i lite god tid. Efter en bussfärd ett tunnelbanebyte och en liten promenad från gärdet så var vi äntligen framme vid terminalen. Där visade det sig att dom sagt fel tid till oss så vi fick vänta i 1,5 timme på att gå på. När vi äntligen kom till hytten så hade vi en kvart på oss att göra oss iordning till maten. Det tidschemat sprack ju. Sen kom vi äntligen ner och fick lite mat i magarna. Alla va jätte hungriga.


Sofie vill inte vara med på kort, än iaf





Sen bar det av till taxfree och sen upp till våran hytt för lite förfest med mintu. Usch varför!!!! Man behöver ingen mintu efter en buffé med fri dricka. Men men. Efter ett tag så tog vi en sväng runt på båten för att se om det var något drag men det var dött. Folk förfestade länge. Precis innan 12-slaget hade vi tappat bort Linn och Lars. Dom stod  på undervåningen och vi på övervåningen fick vi reda på senare. När klockan slog 00.00 så gick vi ut på däck. Det var skit kallt men lite 12-slaget gos hanns med iaf innan vi gick in. ;)  Vid 1 ungefär så va Billie trött. Så det blev en powernap i hytten men vid halv 4 så dunkade det på dörren och for hela gänget in och slet och drog i täcket så det var bara på med kläderna och ner på dansgolvet igen. Vid 5 så stängde discot och vi gick ner till cafét och handlade räkmackor. Eller Linn och jag betalade hederligt för våra. Det var lite svinn på mackorna den kvällen kan man säga. Sen upp till våran hytt igen och äta upp dom. Åååå det har aldrig varit så gott med räkmacka och vatten. Himmelskt. Kl halv 8 så lade vi huvudena på kuddarna och somnade som stockar. Två timmars sömn blev de. Huuua.



Dom var så stiliga alla pojkarna i sina kostymer





På nyårsdagen var gänget lite sega kan man säga. Brunchen var mycket god och köa slapp vi göra också. När vi kom i land så åkte vi till Östermalmstorg och letade förmodligen upp den enda öppna pizzerian i hela stan. Men det var lugnt och vilken mysig restaurang Dom bjöd på sallad och vitlöksbröd och kom och stod och pratade lite när dom hade tid. Det bästa av allt var att det var riktiga Italienska pizzor inga turkpizzor där inte. Alla drack cola. haha. Men sen när vi kom ner till tunnelbanan så va rpojkarna på g. Då knäckte dom varsin öl igen.

Det var verkligen en toppen resa, men det var mera pga sällskapet inte båten. Slösa inge pengar på den. Dålig planering och dåligt med tid.





 



Lasse jobbar på sin flaska med baileys, han fick i sig hela, SJÄLV hehe

 

RSS 2.0