Inge Mobergs va de ja...

De skulle inte bli någe Mobergs, men va hände när vi kommit in till På G. Jo girlsen blev danssugna så skjutsen fick åka tillbaka med en gång från poliserna i Görla å köra oss till dansgolvet. Men vart va folket? Löningshelg hallå!!! Har alla semestrat så mycke så till och med lönen man inte fått e slut? De blev inte så mycke dricka inne på krogen, vi skötte oss. Men de hjälpte ju inte när Billie druckit tre starka groggar innan vi åkte in. Så lite väl förfriskad så åkte vi hem vid 2 tiden. Inte så skojig bilresa hem. Inte nog med att man försökte att inte tänka på hur illa jag egentligen mådde. Bilen gick sönder också. Men efter lite kramp i fingrarna å hjälp med att växla så kunde vi ta oss fram å byta bil så vi kunde ta oss vidare till nysättra. Så gick vi å la oss å väntade på att Larsa skulle komma så Hanna fick ta sig vidare hem. Tack för hjälpen med sophinken å påsen, Men den behövdes inte som tur va. Men de hade varit bra långt till toaletten. Gårdagens festande resulterade iaf i den värsta bakfyllan jag haft någonsin tror jag, iaf vad jag kan komma ihåg. Den slår till och med Gotland. Har knappt tagit mig ur soffan, Med en kraftansträngning har jag tagit mig till toaletten när illamåendet tagit överhanden. Jag sov min första natt i mitt ny målade sovrum. Jag sov lika bra som en nedklubbad säl. Men de hade ju sina orsaker. Får väll se hur de blir inatt.     

Nu ska jag diska lite å laga mat till i morgon sen blir de sängen för mig. Huuuua.....

Ciao ciao




Fondvägg

I morgon ska jag åka till stallet å rida de va ett tag sen. Sen ska jag åka till Sandra å hämta upp henne så ska vi åka å handla färg till mitt nya rum. Ja jag ska byta sovrum för jag sover jätte dåligt i mitt rum som jag har nu. Dålig energi eller nått. Funkar inte de så spökar de väll eller nått. De får bli en vinröd fondvägg till dom redan vita väggarna. Sen ska jag försöka få upp dörren som står i garaget, men jag måste såga lite i den först. Sen skulle jag villja åka till Ikea i helgen å köpa lite lampor å sånt. Får väll se om de hinns med. Jaha man kanske ska ta å lyfta rumpan ur soffan å ta ut allt från rummet då så e de bara å börja måla i morgon.


Seeee yaaaaaa......



Vad ska man med en ko till?

Kon är ett husdjur...Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den ska dö. Men de bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor...Den översta sidan, den nedersta sidan, den främmre sidan, den bakre sidan, den ena sidan, den andra sidan och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet...och de e för att hornen ska ha nått att sitta fast på. Hornen är av horn och dom e bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig men de kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas koögon. Kons mun kallas mule. De är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ner i mjölken å drunknar.

På den övre sidan - och den ena sidan - och den andra sidan är de bara hår.... Det heter kohår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan e den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut.  När de åskar så blir mjölken sur....men hur den blir de har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben, dom heter koben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycke men när den gör det så äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är de hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu. 

Kon har gott luktsinne...Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och de gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer å hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror, som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas för återvinning.

Som man kan se är kon är ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycke.


Detta är skrivet av en mellanstadie elev någonstans i Sverige.
Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!!!





Hahahahahahahahaha

Ungefär så här känner jag mig.....



Buhuu

De kanske inte blir någon ölfestival i år!!! Våran tradition kanske har gått åt pipsvängen innan den ens hunnit bli någon tradition. Men jag e fortfarande förhoppningsfull. Hoppas att den andra chefen fattar ett bra beslut. =P

Vit helg

Jag har haft min första vita helg på nästan hela sommaren tror jag. Eller iaf sen jag gick på semester. Först en vecka på gotland, inte nyktert precis. =) Kom hem å då va de fest för Jimmy. Sen drog vi till Kreta fredagen efter de. Å där va de inte brist på alkoholdrickandet precis. Fest varenda dag. Sen kom vi hem därifrån å då va de kräftskiva hos Cissi å Johnny. Dyng blev man då!!!! Sen bar de ju iväg till Östhammar. Sandra å jag kom fram till att vi inte varit på Mobergs sen de va Kalle Bah. Kanske börjar bli dax för ett besök dit? I helgen kanske? Någon?



Skål


Order på låtsas...

Tisdagen den 20 maj sköts en 19 årig man till döds på grund av en låtsas order. Hur fan kan man ge en låtsas order att åka in i ett område där man vet att dom skjuter med skarp ammunition å dessutom komma undan med den ursäkten. Sen skyller man över de på den stackars människa som körde båten å bara gjorde som han blivit tillsagd av sitt befäl. Dom hade dessutom inte blivit informerade om att de kunde förekomma några "låtsas ordrar" å de konstiga e att de verkar inte finnas någon som har hört talas om att de finns nått som heter de. Bara du har en högt uppsatt position (inom vilket yrke som helst) så kan du göra vad du vill oavsett konsekvenser å komma undan med de. Skyll över de på någon annan bara. De e fan skandal!!!!



       

   

R.I.P

Summer becomes fall...

Snart e de höst. De känns ju lite deprimerande. Men jag tror ändå att jag tycker om hösten mer i år än förra året. Tror de beror på att de har varit en sån jäkla toppen sommar, känner mig jäkligt nöjd med den. Vi har gjort så mycke roliga saker å d händer mer skojigt i höst. Om tre veckor ska jag förhoppningsvis gå på grönan, kryssning kanske? ;) å sen e de ju ölfestivalen i slutet av september. yaaaaay!!! Då ska vi dricka varm öl med flödeskum eller hur de nu stavas på danska.








Stuck!

Jag känner att jag har fastnat lite i mitt liv. Jag har ett jobb som jag inte tycker om och inom en inte allt för lång tid kommer att hata. Men problemet e att jag inte har någon aning om vad jag vill göra för nått. När jag va liten så visste jag vad jag ville göra, jobba med hästar eller veterinär. Veterinär va ju bara att glömma Jag hade varken motivation eller läshuvud för de å jobba med hästar har jag ju gjort men insett att de e ingen hållbar framtid om man inte i princip vill bo i stallet, jobba jämt, aldrig hinna med å umgås med kompisar å tjäna skit dåligt med pengar. Alltså jag hade en plan men när den inte fungerade då? Jag hade ju ingen back up!!

Så vad gör jag nu då? Fast på ett jobb som innebär att jag inte kan prova på nya saker å därmed komma på vad jag e bra på eller tycker om. För som de e nu så har jag faktiskt ingen aning om vad de skulle va förutom hästarna. Å visst kan jag plugga men jag vill helst komma på vad jag vill bli innan man sätter sig i skulder med studielån. Då vill man ju veta att de e de man kommer att jobba med så man inte måste sätta sig å plugga igen för att man inte tänkte efter första gången. Man kanske måste våga mer. Ta en chans. Byta jobb å hoppas på att de blir bättre. Men hur mycke kan man chansa då? Måste ju ha ett heltids jobb. Har ju hyra, lån å andra räkningar att betala. De va mycke lättare när jag inte hade nått sånt å ta hänsyn till. Jag kunde åka iväg till Italien å jobba, bara så där. Dom ringde å två veckor senare va jag där nere. Men nu har man ju bundit upp sig.  Bläääää. Så något sånt lär man ju aldrig kunna göra igen.

Jaja jag får väll fundera ett tag till. De kommer väll sluta me att helt plötsligt står jag där 45 år gammal å de har inte hänt ett skit. Hemska tanke!!!!

Usch usch usch!!!!

Måtte jag aldrig va med om de här!!








Värt att tänka på!!

Hitta en pojke som säger att du e vacker inte att du e bra
Som ringer upp dig även om du slängt på luren
Som stannar uppe bara för att se dig sova
Vänta på pojken som kysser dig i pannan
Som har lust att visa upp dig för världen om du så bara e iklädd en säck
och som håller din hand inför sina vänner
Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycke han älskar dig
och om vilken tur han har som får vara med dig
Vänta på honom som säger till sina vänner: De e hon...



Allt medan vi blir äldre, lär vi oss att vissa personer som vi trodde aldrig skulle strunta i oss, helt säkert gör just de en dag. Ditt hjärta kommer att brista, troligen mer än en gång å de blir svårare för varje gång. Även du själv kommer att ha sönder hjärtan, kom då ihåg hur de kändes när ditt eget gick i bitar. Du kommer att gräla med din bästa vän. Du kommer att söka tröst hos en ny älskare på grund av vad den förra låtit dig gå genom. Du kommer att gråta över att tiden går för snabbt och med tiden kommer du att förlora någon du älskar. Så, ta för många foton, skratta för mycke och älska som om du aldrig blivit sårad, för om du grubblar i 60 sekunder e de en minut av för evigt förlorad lycka!!!!


Den här texten fick jag i ett sånt där vandringsmail. Å jag tyckte den va värd att komma ihåg!!!



Klackskärscamping

I helgen har vi förverkligat Jimmys födelsedagspresent. Vi va på klackskärscamping å bodde i två små röda stugor nr 12 å 13. Vi lagade mat, drack cider å öl å vissa drack bergsbjörnar på löpande band. Inte jag dock. Blääää. Vi gav oss på ett försök att spela minigolf i mörkret men de va inte de lättaste så vi gav upp de. Sen gick vi på trästocksfestival. Ja visst låter de sjukt men de e sant. De va en massa östhammarsraggare som satt i öltält å lyssnade på dom förmodligen enda två lokala band som finns i hela östhammar. haha. De va väll så där kul. Så vi gick tillbaka till stugorna. Vid de här laget hade Annika blivit välldigt dragen å tagit jag vet inte hur många fruktansvärt fula bilder på mig. Påvägen tillbaka så stod de en brandbil parkerad å Annika va ju inte sen å posa framför den. She likes brandmän. Sen satt vi utanför stugorna ett tag å störde en stackars barnfamilj som försökte sova. Smällar man får ta. Vi gick väll å la oss vid 2 men sandra å jag kunde ju inte sova så vi låg å snackade till 3 nån gång. Sov inte sådär jätte bra. Vet ni hur varmt de blir i en stuga stor som en friggebod där de sover 5 personer å tre hundar? Mycke varmt!!!! Vi vaknade å åt frukost å sen städade vi upp i stugorna, torkade upp utspilld öl mm. Huuua. Hur som hellst va de en trevlig helg med lagom med dricka (för dom flesta iaf) haha.

Å min förbaskade bil då. Den fick ju en ny oljetrycksmätare. Då trodde man ju att allt skulle va frid å fröjd men icke då. Fläckt jä´veln startar inte när den ska så bilen börjar ju å koka. Så jag får åka record några dagar till. =(,  i morgon e de måndag (jag hatar måndagar) å mina pengar e slut. Nu e de motigt. =(

Jaja man får hålla huvet över vattenytan å leva på vatten å bröd i en vecka innan e kommer in mer pengar på kontot.

Panik å krokodiltårar

Idag när jag åker in i norrtälje å ställer mig i den oändliga kön fram till rödljuset vid mcdonalds så börjar de lukta bränt om min bil. HJÄLP!!!! På med högsta värmen på fläkten. Jag ser hur temperaturmätaren stiger å stiger tills den kommer till 90 grader. Där stannar den å efter att tag så vänder den å går ner. Bilen har gjort så här en gång förut för länge sen. Så jag åkte sakta hemmåt. När jag kommer hem å öppnar motorhuven ser jag till min fasa att något har läckt ut. Jag antar att de e olja. Jag ringer till min vän bilmecken i lite halv panik å ber honom stanna hos mig påvägen hem å ta sig en titt på eländet. De dröjer väll en kvart innan han kommer å under tiden har jag hunnit få lite mer panik å måla upp de värsta senariot jag kan komma på å börjat grina. För visst e de typiskt att biljäveln ska gå sönder när man precis varit utomlands en vecka å absolut inte har råd med några stora utgifter. De visar sig att mycke riktigt har all olja läckt ut å att de e oljetrycksgivaren som ha sagt upp sig. Som tur va så e de ingen dyr grej. PUUUH. Så jag fick låna hans vita lilla trotjänare att åka till jobbet med i morgon så skulle han fixa min bil i morgon. De e bra å ha snälla vänner!!!

Tack så mycke för hjälpen!!! 

Citronvatten å tranbärsjuice

Inte nog med att de va en trist första jobbdag (på de jobb som jag e såååå less på) jag har dessutom fått en släng av urinvägsinfektion. IGEN. De här e andra gången på mindre än tre veckor. Å jag vägrar att gå till läkaren å äta penicillin igen. Jag självkurerar mig med citronvatten å tranbärsjuice. Sen kan vi ju till denna hemska dag lägga till en djävulsk mensvärk. Vilken toppen början på ett nytt arbetsår. Nu e de bara drygt 320 dagar kvar tills man får semester igen. De känns ju uppmuntrande. En vän till mig försökte muntra upp mig med å säga att de e ju snart jul. Å ja de e de ju, å då e man ju ledig flera dagar i rad. Men sen slog de mig att jag tycker ju inte ens om julen längre så vid närmare eftertanke så ser jag inte fram emot de. Nu ser jag fram emot helgen å hoppas att de blir fint väder, en trevlig fredag med bergabrudarna å en fun lördag å söndag i Östhammar.


Hej hej 

Back from Crete

Jaha då va man hemma igen då. Den va ju lite dubbla känslor att komma hem. De va skönt att va hemma men de va ju underbart att vara där. Talesättet borta bra men hemma bäst stämmer verkligen. Å va underbart de va att sova i sin egen säng.

Vi åkte till arlanda kl 03.30 på fredag morgon. Huuuua. Men de gick bra. Sov inte så mycke på natten. Resfebern hade nog slagit till. När vi kom fram till arlanda så checkade vi in med en gång och gick å satte oss i baren utanför gaten. Då tog jag min första drink. Klockan va då 05.30. Haha. De händer inte så där värst ofta. När vi äntligen fick komma på planet så fick vi sitta där å vänta. Vi svenskar e bra på att vänta för vi ska va ute i så god tid hela tiden. Men sen bar de iväg. Flygresan gick bra, Ida va toppen duktig. När vi kom fram till Chania så klev vi ur planet å slogs av en enorm hetta. Nu väntade bara en bussresa fram till hotellet innan vi skulle få ta vårt första dopp i poolen. När vi kom fram så letade vi upp våra rum. Mitt rum va inte helt lätt att hitta. In mellan en trappa och nån annan sten grej. Men när jag väll hittade de så va de ett jätte fint rum, litet men med en jätte terass ut mot havet, där satt vi flera kvällar å drack innan vi skulle ut äta. 

De blev verkligen mycke äta, vi hann knappt äta upp lunchen innan de va dax att äta middag kändes de som. Har nog aldrig ätit så mycke som den här veckan. De va god mat. Stefado va toppen. En kalvköttgryta med lök å kanel. Mums mums. Mycke bada blev de också. Första dagarna gick de inte å bada i havet för de blåste för mycke. Jenny å jag provade men när vi kom lite för långt ut så blev de svårt att hålla sig på benen. Men sista halvan på veckan va de lungnare. Då kunde man ligga på rygg å flyta i medelhavet utanför hotellet. =) De har man ju inte gjort allt för ofta. Lite party på nattkubb hann vi med oxå. Tre kvällar på Eclipse bar. Där va de drag å två svenska bartenders. Dom spelade botten anna å alla som inte dansar e våldtäktsmän. Inte ens på Kreta slipper man dom låtarna. 

Frammåt slutet av veckan började jag känna mig lite sliten. Man e inte van att dricka varje dag. Tappade min plånbok också. De va inte så kul. Som tur va så låg den kvar på golvet vid baren hos paris. Han hittade den å tog hand om den, sen så kom Anki å gänget å hämtade den eftersom vi va i Platanias. En sak som va lite tråkigt va att de va några som gnällde lite väl mycke hela tiden. Vissa hela veckan dag som natt å andra den senare delen av veckan. Men men de va bara att  stänga av öronen.

Dagen för avfärd kom och de bjöds på frukost hos Anki, Matte å Carro. Kl 10.20 skulle bussen gå men den kom inte förren vid 10.50. Mer vänta. Sen blev de mer vänta när vi kom till flygplatsen för planet va försenat från arlanda för att de regnade så mycke. Så vi kom iväg kl. 14.10 istället för 13.05. 3 och en halv timme senare så landade vi på arlanda. Va de va underbart att se de gröna Sverige igen. På vägen hem stannade vi på donken å handlade burgare. GUUUD va gott de va.

Jaja. Summa sumarum så va de en toppen vecka. Jag kom hem brunare än när jag åkte dit så de va inte bortkastade pengar å de kändes ju bra att de va sånt skit väder hemma. Vi valde ju helt rätt vecka att åka bort för nu kommer ju de fina vädret tillbaka till sverige.


Tjopp tjopp




Poolen på hotellet





Hotellet från poolen









Eclipse bar




Party party




En seaside special




Utsikten från mitt hotellrum



RSS 2.0